Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά σας να μελετούν καλύτερα στο σπίτι.

Πιο κάτω σας παρουσιάζονται κάποιοι "χρυσοί κανόνες" που θα βοηθήσουν εσάς και τα παιδιά σας στην πιο αποτελεσματική μελέτη τους στο σπίτι.
1. Ορίστε ένα πρόγραμμα μελέτης - ρουτίνα μαζί με το παιδί σας και προσπαθήστε μαζί να το τηρείτε. Για παράδειγμα, το παιδί σας είναι καλό να συνηθίσει να κάνει τα μαθήματά του μόλις ολοκληρώσει το μεσημεριανό του γεύμα.
2. Βάλτε χρονικά όρια στο παιδί σας όσον αφορά στη μελέτη του στο σπίτι. Πείτε του από την αρχή ότι θέλετε να ολοκληρώσει την εργασία του σε 1 ώρα και πιέστε τον να το τηρήσει. Μόνο έτσι θα μάθει να συγκεντρώνεται και να μην σπαταλά άδικα το χρόνο του.
3. Φροντίστε το παιδί σας να έχει ένα όμορφο, συγυρισμένο, φωτεινό και ήσυχο μέρος που να τον εμπνέει να θέλει να κάνει όμορφα τα μαθήματά του στο σπίτι.
4. Απαιτείτε από το παιδί σας να έχει καθημερινά γραμμένα τα μαθήματα που έχει για το σπίτι και παροτρύνετέ το να "τικάρει" την κάθε εργασία που ολοκληρώνει, ώσπου να τελειώσουν όλες. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνει σιγά -σιγά να αυτοελέγχεται και να οργανώνεται στην εργασία του.
5. Αν το παιδί σας δυσκολεύεται σε κάποια εργασία, παροτρύνετέ το να ξεκινήσει να κάνει τα πιο εύκολα κι ακολούθως να ασχοληθεί με τα πιο δύσκολα. Αφού βεβαιωθείτε ότι διάβασε αρκετές φορές την ΟΔΗΓΙΑ της άσκησης και δεν την κατάλαβε, τότε προσπαθήστε να του εξηγήσετε την ΟΔΗΓΙΑ με πιο απλά λόγια και όχι να του λύσετε την άσκηση.
6. Απαιτείτε από το παιδί σας να κάνει όμορφες και συγυρισμένες δουλειές στο σπίτι. Μόνο έτσι θα μάθει να είναι συνεπής και πειθαρχημένος και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις του. Μην συμβιβάζεστε με τη μετριότητα. Κανένα παιδί δεν αξίζει να είναι "μέτριο"!
7. Επιβραβεύετε το παιδί σας! Αποφεύγετε όσο γίνεται την κακή κριτική και τις προσβολές!
7. Καλή επιτυχία στην εφαρμογή τους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου